Met een specialist spreken

010 4149390

St. Maarten Zeilvakantie

Primaire tabs

Loading...

Overzicht

De Bovenwindse en Benedenwindse Eilanden vormen de oostelijke grens van de Caraïbische Zee. Ze strekken zich uit van St. Maarten tot Grenada. De Bovenwindse Eilanden kwamen aan hun naam omdat Britse schepen die vanuit andere koloniën naar deze eilanden voeren, vaak met de wind te kampen hadden om de eilanden te bereiken. De noordelijke eilanden van de archipel liggen meer benedenwinds, dus de Britten noemden ze de Benedenwindse Eilanden. Vanaf Dominica, iets boven Martinique, lopen ze schuin noordwestelijk over iets minder dan 240 kilometer en omvatten Guadeloupe, Antigua, Nevia, St. Kitts, St. Barts, Anguilla en vele andere. Ze eindigen bij St. Maarten 240 kilometer oostelijk van Puerto Rico. Deze wateren zijn ideaal voor een zeilvakantie vanaf St. Maarten naar verschillende bestemmingen binnen de Benedenwindse Eilanden.

Of de eilanden nu Brits, Nederlands, Frans of onafhankelijk zijn, elk eiland heeft unieke eigenschappen van chique en trendy tot relaxed en afgelegen. Sommige eilanden vormen bergachtige overblijfselen van oude vulkanen die bedekt zijn met weelderige regenwouden. Andere liggen laag, zijn vlak en omringd door ongelooflijk witte zandstranden en koraalriffen boordevol onderwaterflora- en fauna, het perfecte decor voor een onvergetelijk jachtcharter bij St. Maarten.

Seizoen: Deze bestemming is gesloten van 1 september tot 30 september.

Bekijk speciale aanbiedingen voor St.Maarten

Zeilen in St. Maarten

Dankzij de omvang van het zeilgebied biedt een jachtcharter bij St. Maarten een grote diversiteit aan zeilavonturen. Beginnende en ervaren zeilers vinden er een charterervaring die perfect aansluit op het individuele niveau van vaardigheid en kennis als schipper. Bij de Benedenwindse eilanden vindt u korte passages en eenvoudige navigatie maar ook flinke passages over open water en talrijke riffen bij afgelegen eilandjes om het anker neer te laten.

De passaatwinden waaien uit noordoost tot oost van november tot maart en van oost tot zuidoost van april tot oktober, variërend van 10 tot 25 knopen. Zij wakkeren de noordelijke stroom van de evenaar aan, die normaal gesproken geen rol van betekenis speelt, maar rond de uiteinden van enkele eilanden sterker kan zijn. Getijdestromen zijn zwak dankzij het geringe getijdeverschil van ongeveer 1,5 voet. De Benedenwindse Eilanden hebben een van de aangenaamste klimaten in de hele Caraïben, met gemiddelde temperaturen het hele jaar door van ca. 26°C.

Hoogtepunten van St. Maarten Bekijken

Loading...